NOPPA Study Portal

University of Oulu
Home Noppa >  Noppa portal's help

Rekisteriseloste

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja.
Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 §.
Laadittu 9.12.2011.

Rekisterinpitäjä

Oulun yliopisto
PL 8000
90014 Oulun yliopisto puh. 0294 48 0000 (vaihde)

Rekisteriasioista vastaava henkilö

Oulun yliopisto
koulutuspalveluiden johtaja Eva Maria Raudasoja
Puh. 0294 484199
etunimi.sukunimi@oulu.fi

Oulun yliopisto
suunnittelija Sanna Waris
koulutuspalvelut
Puh. 0294 48 4023
etunimi.sukunimi@oulu.fi

Rekisterin nimi

Noppa-opintoportaalin käyttäjätietokanta

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Noppa-portaalin käyttäjille tarjotaan personoituja palveluja henkilön omiin opintojaksoihin liittyen. Lisäksi tallennetaan tiettyjä käyttäjäpreferenssejä paremman käyttökokemuksen tarjoamiseksi.

Rekisterin tietosisältö

Noppa-portaali sisältää seuraavat perustiedot käyttäjistä:

• Nimi
  • Käyttäjätunnus
  • Opiskelijanumero
  • Henkilökuntanumero
  • Sähköpostiosoite
  • Käyttäjätunnuksen status (aktiivinen / inaktiivinen)

Perustietojen lisäksi käyttäjistä tallennetaan seuraavat käyttäjäasetukset:

• Käyttöliittymän kieliasetus
  • Asetus linkkien avautumisesta uuteen selainikkunaan
  • Asetus uutisten tilaamisesta sähköpostiin
  • Käyttäjän tallentamat omat linkit

Opiskeluun ja opetukseen liittyen tallennetaan seuraavat tiedot:

• Opintojaksot, joita opiskelija parhaillaan suorittaa
  • Opintojaksot, joita opiskelija on suorittanut aiemmin
  • Opintojaksot, joiden www-sivustoja henkilö saa ylläpitää

Säännönmukaiset tietolähteet

• Yllä luetellut perustiedot siirretään Oulun yliopiston IT:n lupahallinnosta.
  • Käyttäjäasetuksista kieliasetus pyritään ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä hakemaan Oulun yliopiston Oodi-järjestelmästä.
  • Loput käyttäjäasetukset ovat käyttäjän itsensä asettamia.
  • Tieto opiskelijan suorittamista omista opintojaksoista saadaan Oulun yliopiston Oodi-järjestelmästä opintojakso-ilmoittautumisten perusteella. Lisäksi opiskelija voi merkitä opintojakson omaksi, vaikkei olisikaan ilmoittautunut sille Oodissa.
  • Tieto opiskelijan aiemmin suorittamista opintojaksoista saadaan henkilöltä itseltään.
  • Opintojaksot, joiden www-sivustoja henkilö saa ylläpitää, saadaan Oulun yliopiston Oodi-järjestelmästä. Lisäksi ylläpito-oikeudet voidaan myöntää Noppa-portaalissa.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Järjestelmän ylläpitäjillä ja opintojaksojen sivustojen ylläpitäjillä on käytössään henkilöhaku, jonka avulla ylläpito-oikeuksia voi myöntää. Henkilöhaku palauttaa henkilön käyttäjätunnuksen etunimen, sukunimen ja sähköpostiosoitteen.

Henkilöhaun lisäksi muita tietojen luovutuksia ei ole. Tietoja ei siis luovuteta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Käyttäjätietokantaa ja palvelimia ylläpidetään hyvän ylläpitotavan mukaisesti. Tietoliikenneyhteys käyttäjän selaimen ja palvelimen välillä on suojattu SSL-tekniikalla.

Tarkastusoikeus ja tarkastusoikeuden toteuttaminen

Henkilöllä on oikeus tarkastaa hänestä tallennetut tiedot. Käyttäjäasetukset voi helpoiten tarkastaa portaaliin kirjautumisen jälkeen Omat asetukset -kohdasta. Opintojaksotiedot käyvät ilmi Omat opintojaksot, Vanhat opintojaksot ja Ylläpidettävät opintojaksot -valikoista.

Henkilö voi halutessaan tehdä virallisen tarkastuspyynnön myös rekisteriasioista vastaavalta henkilöltä.

Tiedon korjaaminen

Perustietojen korjaus

Mikäli henkilön perustiedoissa on korjattavaa, tiedot tulee korjata Oulun yliopiston perustietojärjestelmiin, joista ne siirtyvät lupahallinnon kautta Noppa-opintojaksoportaaliin. Perustietojärjestelmiä ovat Oulun yliopiston opiskelijarekisteri ja henkilökunnan tiedot sisältävä henkilötietojärjestelmä.

Käyttäjäasetusten korjaus

Henkilö voi korjata käyttäjäasetukset kirjautumisen jälkeen portaalin Omat asetukset sivulta.

Noppa-opintoportaalin tukisähköposti on noppa (at) oulu.fi.

Printable version
Updated 06 May 15 at 16:25

University of Oulu oulun.yliopisto(at)oulu.fi
Tel. +358 294 48 0000
Fax +358 8 553 4112
PL 8000
FI-90014 Oulun yliopisto
FacebookFacebook
YouTubeYouTube